söndag 1 mars 2009

Gdansk - Tallin, Dag 6 till 14

Hej

Jag ar i Tallin och foljande har hant:

Jag hade planerat att lifta fran Gdansk till Vilnius pa en dag vilket ar ganska langt. Fick en tidig start och behovde inte vanta lange mellan liftarna, traffade massa skoj folk pa vagen bl.a en skadespelare fran Warsawa, en skaggig lastbilschaffis, drack kaffe o at mackor hemma hos en prast och tranade tyska med en trevlig kyrkogardsvaktmastare. Hursomhelst kom jag till Suwalki vid gransen till Litauen o sen var det morkt, fortsatte med en skylt, "Kaunas, Vilnius" Kom till Mariampole och det var sent och morkt och litauiskt, gick lite o forsokte lifta lite och funderade pa vad jag skulle gora, fick lift med polack till Kaunas men har kandes det meningslost att fortsatta de 100 km jag hade kvar till Vilnius eftersom klockan redan var halv ett och det kandes for sent att hora av mig till min kontakt i Vilnius, vagde mellan att ta buss till Vilnius eller sova i talt och jag valde taltet tillslut. Satte upp det i nagra buskar i ett fruset dike, Det var en underbar temperatur och jag svettades hela natten saklart. inte. kl 5:30 fick jag nog och packade ihop grejerna och vantade pa solen for att kunna ta mig till Vilnius, forsokte lifta lite medans jag mumlade svordomar om den litauiska kylan och bilarna som inte ville stanna. Fick ga en bra bit och fick tillslut lift med en Litauisk kvinna till Vilnius.

At mitt livs ackligaste pizza till lunch och senare motte upp med min kompis kompis Dominika och Cansu, Bodde i ett student dorm och stannade lite langre an planerat i Vilnius. Nasta stopp skulle bli Riga men jag blev aningen fordrojd igen och kom ivag sent lyckades lifta halva vagen till Riga sen var det morkt och regningt, tog bussen sista biten for jag var tvungen att komma fram till Riga den kvallen annars skulle alla planer falla. Motte upp med en kompis kompis kompis, Evita och Maija, gick med dom till galen geografistuderande-fest. En snabb natt-sightseeing i Riga och sen ivag nasta morgon mot Tallin, Hade tur och fick lift med en estnisk taxichauffor som precis hade kort en svensk fran Tallin till Riga(lar ha kostat endel, 300km) och nu skulle tillbaks, schyrre. I Tallin bor jag hos en kompis kompis kompis kompis, Alan. Imorgon aker jag till Narva som ar precis pa gransen till Ryssland och dagen efter kan ni gissa jo, Ryssland. Snipp snapp slut hejda

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det går hur bra som helst ju. bra också att du fick testat tältet på din trädgård innan. såg typ ut att vara samma förhållanden, förutom att det såg lite kallare ut då. jag hade tagit bussen! men jag är jag och du är du och jag är här och du där. vad många kompisar du har:)

keepup havefun

william

Anonym sa...

Du är allt en riktig liten sötboll!

Keep up the good work!