lördag 4 april 2009

Dag 39 - 49, Pyatigorsk - Odessa

Hej jag sitter och ater mackor med maijones och ost i Odessa. Efter Pyatigorsk begav jag mig mot Elbrus, fick lift direkt fran Pyatigorsk till Elbrus med en man fran Karbadina Balkaria, men det tog hela dagen for han stanna titt som tatt for olika saker o ting han behovde gora(byta dack, ga till moske, kopa glass), fick god lunch med tilltugg i det idylliska bergslandskapet dock. Nar jag kom fram till Elbrus var det morkt och kallt och 1 meter sno, taltet var inte sa lockande och jag fick for forsta gangen pa resan betala for boende 2 natter, men det var billigt och jag fick mat och bira gratis :) Vadret var dock kasst och jag sag ingenting av berget, det var mest dimma. men kul anda, lite iaf.

Tog mig tillbaka till Pyatigorsk och spenderade en sista natt dar. Just det, i Pyatigorsk bodde jag hos nagra paragliders och de bjod mig pa en flygning over staden o de va nice. Liftade till Krasnodar med 4 - 5 bilar, hade inget boende men som jag hade hoppats erbjod sista bilen mig att sova hos dem, Ett aldre par som bodde i Adygea, en mini-autonom republik nara Krasnodar. Dagen efter var sista dagen for mitt visa och jag var tvungen att ta mig till Ukraina, fick ett par liftar mot gransen och tillslut med en gubbe i en maffig toyota, han korde mig sista 50 km till gransen trots han ej skulle dit for trafiken var minimal.

Ukraina

Det kostar mig 2000 rubel(500kr) i mutor att komma ut ur Ryssland utan att ha registrerat mig en enda gang, Det var aningen vantat men jag hade hoppats pa att slinka igenom gratis, men icke. Baten till Ukraina tar 20 minuter eller sa och det ar skont att komma ur Ryssland och in i Ukraina. Hade tankt att ta mig anda till Yalta den dagen men fran Kerch ser jag att det fortfarnade ar sisadar 280 km kvar sa tillslut ger jag upp den icke fungerande liftningen och slar lager vid en grasplatt som nagra trevliga kvinnor pa en bensinmack har pekat ut som saker plats for talt. Morgonen efter uppe tidigt och tar mig sakta men sakert till Yalta dar jag bor hos en Couchsurfer nagra dagar och gar mest runt i staden och ater gladligen flertal portioner Borsjtj dagligen.

Jag smsar lite med min kompis i Odessa och far reda pa att han ar pavag till Krim och jag traffar han och hans kompis vid Bachisaray dar vi gar upp for ett berg och stannar en natt for att testa Rope-jumping, slags bungeyjump fast anda inte, kolla bilden, det var sjukt laskigt(150 m stup :S) men kul skoj. Nu ar planen, imorgon, Kiev sen Lviv och ner mot Ungern en svang och sedan mot Sverige.. Hade

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra grejer, förstår dock inte hur det går till, men det gjorde säkert du..!
/Bernard L

Viktor sa...

Du är en varm kyss i ljumsken såhär på söndagskvällen!